برداشت ۳۳۰ هزار تن سیب زمینی در کردستان
مدیر امور بازرگانی روز چهارشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا اعلام کرد. میزان سطح زیر کشت سیب زمینی در استان طبق برنامه ابلاغی هشت هزار و ۵۰۰ هکتار بوده است. از این میزان در سال ۱۴۰۰-۱۴۰۱ در هشت هزار و ۱۰۰ هکتار کشت انجام میشود.
ایشان ۶٫۲ تن میزان عملکرد سیب زمینی در هر هکتار را دانست و فرمود: سطح زیر کشت این محصول در شهرستان های قروه و دهگلان بیش از ۹۰ درصد میباشد.
مدیر امور زراعن سازمان جهادکشاورزی کردستان ادامه داد. از سال ۱۳۹۸ تاکنون بر اساس آزمایش ها و بررسی ها تولیدی سیب زمینی این استان از لحاظ باقی مانده سموم در حد استاندارد بوده و جزو محصولات سالم بشمار میرود.
اضافه کرد: آموزش های لازم به سیب زمینی کاران این بود. تا در بهترین و تاثیرگذارترین زمان ممکن اقدام به دادن کود آن هم به میزان لازم باشد تا به محصولات سالمی دست پیدا کنیم.
از مساحت کردستان یک میلیون و ۲۱۷هزار و۳۸ هکتار به اراضی کشاورزی اختصاص دارد که این میزان حدود ۵درصد اراضی کشاورزی کشور را تشکیل داد. حدود ۹۶ درصد سطح اراضی کشاورزی استان هم به کشت سالانه محصولات زراعی و سطح آیش (بدون کشت) و ۴درصد به عبارتی ۵۲هزار و ۶۷۰ هکتار آن هم به اراضی باغی اختصاص پیدا کرده است.
بر اساس آخرین گزارش عملکرد سالانه تولید محصولات زراعی و باغی استان که مربوط به سال ۱۴۰۰ است. در ۷۹۱هزار و ۹۷۰ هکتار زیرکشت یک میلیون و ۷۵۴هزار تن محصول تولید و میزان برداشت باغی هم ۴۴۳هزار تن بوده است.
از ۷۹۱هزار و ۹۷۰هکتار اراضی زیرکشت محصولات زراعی استان ۸۷ درصد دیم و فقط۱۳درصد آن آبی است. حدود ۲۱۱هزار و ۲۶۸هکتار از اراضی دیم به ویژه در شرق و بطور آیش در شمال شرق و شمال استان در تناوب زارعی قرار میگیرد.
از سطح زیر کشت استان سالیانه ۷۹درصد به غلات ، ۱۳درصد حبوبات ، ۵درصد به علوفه و ۳درصد دیگر به محصولات زراعی اختصاص پیدا میکند.
۱۴۰۱/۰۸/۲۵