تولید ۱۰۰ درصد بذرگندم دیمزارهای کشور در دولت سیزدهم
معاون وزیر جهاد کشاورزی در حاشیه مراسم افتتاحیه فناوری های نوین کشاورزی اظهار داشتند. که باید از شرکت های دانش بنیان برای ورود علم به بخش کشاورزی حمایت شود. و با امضای تفاهم نامه ای تعداد نهال هایی که گواهی دارند برای اصلاح باغات افزایش پیداخواهد کرد.
ایشان ادامه دادند که باغاتی که برای استفاده ازاین نهال ها ایجاد گردیده است بسیار باکیفیت بوده و توان رقابت با کشورهای پیشرفته را دارد.
ایشان در پاسخ به سوال اقدامات دولت برای تغییر رویه از کشاورزی معیشتی به کشاورزی اقتصادی افزودند که بخش عمده کشاورزی کشور معیشتی است. بهره وری آن کم است ولی در دولت سیزدهم بخش کشاورزی مورد حمایت ویژه قرار دارد. مهمترین اقدام ایجاد یک انقلاب در بهره وری تولید است و باید دانش و فناوری را وارد این حوزه نمود.
ایشان همچنین افزودند که تولید بخش کشاورزی با تولیدات شاخص فاصله دارد و گاهی برخی تولیدکنندگان پیشرو عملکردی ۱۰ برابر میانگین تولید کشور دارند.
ایشان ادامه دادند که میانگین تولید گندم ۴تن در هکتار میباشد در حالی که تولیدکننده نمونه ۵٫۱۴ تن در هکتار برداشت میکند. همچنین میزان برداشت سیب درختی در ایران ۲۰ تن در هکتار میباشد در صورتی که برداشت همین محصول در چین ۲۰۰ تن در هکتار میباشد.
ایشان سپس ادامه دادند که ایران ۹۵ درصد زعفران دنیا را تولید میکند ولی سهم ایران از بازار جهانی تنها ۵۰۰هزار دلار از ۲۰ میلیارد ظرفیت بازار است.
اظهار داشتند که خرید گندم در سال قبل ۴ میلیون تن بود که در سال جاری این عدد به ۷ میلیون تن رسید. که آمار قابل قبولی میباشد و امسال نیز ۱۰۰درصد بذر دیمزارها نیز توسط این سازمان تامین خواهد شد. اینگونه عملکردها موجب جهش تولید دیمزارها گشته است.
ایشان درباره استفاده از دانش آموختگان کشاورزی اعلام فرمودند: پارک های علم و فناوری در حال ایجاد هستند که در این زمینه خود تولیدکنندگان به عنوان مروج عمل مینمایند.
افزودند که کاملینا میتواند به عنوان جایگزین دانه های روغنی سطح زیر کشت خوبی داشته باشد و نیاز کشور به دانه های روغنی را برطرف کند.همچنین کنجد نیز قابلیت کشت خوبی در کشور دارد.